Amerikaanse basketbaluniversiteit topattractie van allereerste EuroJam

Een prestigieus college basketbalteam uit Amerika is één van de topattracties tijdens het internationale basketbaltoernooi EuroJam 2011, dat van 12 tot en met 14 augustus wordt gehouden in Almere. De college basketballers treden tijdens hun driedaagse verblijf in Nederland aan tegen internationale selectieteams.

Het definitieve programma wordt dinsdag 12 juli tijdens een perspresentatie in Hard Rock Cafe Amsterdam (14:00 – 16:00 uur) onthuld door toernooidirecteur Leo Jenkins. Graag nodigen wij u hier als persinstantie voor uit.

EuroJam 2011EuroJam is een uniek sportevenement, dat dit jaar plaatsvindt in het Topsportcentrum Almere. Het evenement is erop gericht om fans en families uit heel Europa kennis te laten maken met attractief basketbal tussen doorgewinterde professionele (NBA/NCAA) basketbalspelers enerzijds en lokale teams anderzijds. Het evenement staat bol van het entertainment. Naast basketbalteams zijn er bijvoorbeeld cheerleaders en basketbaldemonstraties. Ook worden er basketbalclinics gegeven in de Sport Experience Zone. Hiermee wil het toernooi basketbal onder de jeugd stimuleren, waarbij beweging met een competitieve grondslag centraal staat. EuroJam steunt verder goede doelen zoals Stichting Kika en de Esther Vergeer Foundation.

EuroJam is een toernooi met acht wedstrijden van hoog niveau, gespeeld door zes gerenommeerde teams. Het is het allereerste toernooi uit een internationale reeks. Tijdens deze eerste versie strijden de teams om het allereerste EuroJam kampioenschap.


 


 

Overige basketball nieuws

Amsterdam doet weer mee in de eredivisie Basketbal…

Op 2 juli 2012 is bekend geworden dat BC APOLLO Amsterdam ko...

Read more