Serieuze test voor L&D

Amsterdamse honkballers staan er goed voor,  ‘Iedereen is weer fit’

De honkballers van L&D Amsterdam zijn bezig met een sterke serie en staan inmiddels op een play-offplek. Maar kan de reeks ook tegen koploper DOOR/Neptunus worden doorgezet?

Niels Root interviewed Fausto Alvarez - © Michael RosaFausto Alvarez Rizo, de Cubaanse ‘hard-hitter’ van Amsterdam, is duidelijk: “Neptunus is op dit moment beter dan wij. Ik denk dat ook Pioniers en Kinheim sterker zijn. Maar als we kunnen blijven spelen zoals we dat de laatste weken hebben gedaan, hebben we een goede kans om te winnen.”

Amsterdam is inderdaad goed bezig. Na een sterke seizoenstart waarin vijf van de eerste zes wedstrijden gewonnen werden, viel het team vervolgens met vijf nederlagen op rij ver terug op de ranglijst. Maar de ploeg hervond zichzelf en klom weer omhoog.

Nu moeten we blijven werken en nog beter worden.
Fausto Alvarez

“We hadden wat blessures bij de pitchers, de jongens die gooien”, verklaart Alvarez. “Door onervaren vervangers liep het allemaal wat moeilijker in het begin, maar nu is iedereen weer fit en zie je dat we een sterk team hebben. Nu moeten we blijven werken en nog beter worden, zodat we aan het eind van het seizoen nog steeds op een play-offplaats staan. En dan maakt het me niet eens uit of dat nu op plaats nummer één, twee of zelfs vier is.”

De uitwedstrijd tegen Neptunus van morgen ziet hij daarbij als een interessante testcase. “Tegen zo’n ploeg kan je direct zien waar je zelf op dat moment staat. Het is een heel goed team en het is aan ons om met hen mee te kunnen. Zijn we echt zo sterk als het er nu naar uitziet of was de afgelopen serie met vele overwinningen toch ook aan geluk te danken? Daar kom je in dit soort wedstrijden achter. Maar dat wil niet zeggen dat de andere duels tegen teams die lager op de ranglijst staan minder belangrijk zijn. Neptunus is momenteel echter de koploper en dat maakt het allemaal wat spannender. In het begin van het seizoen hebben we hen al eens verslagen en dat moet nu weer kunnen.”

‘Homerun king’

Fausto Alvarez Rizo is met zijn 47 jaar de oudste speler in de hoofdklasse. Toch werd hij afgelopen seizoen door zijn collegae tot zowel MVP (meest waardevolle speler) als ‘homerun king’ van de competitie uitgeroepen.


 


 

Overige baseball nieuws

29e Honkbalweek Haarlem

Deze week zijn we bij de 29e Honkbalweek Haarlem waar we in ...

Read more