Waarschuwing
  • JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /var/www/vhosts/sportfotografie.us/httpdocs/plogger/plog-content/thumbs/20080706-2
Attentie
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: plogger/plog-content/thumbs/20080706-2

USA en Cuba aan elkaar gewaagd

In een van beide kanten foutloze wedstrijd, met soms schitterend veldspel, heeft het nationale amateurteam van Amerika de favoriete Cubanen verslagen. Voor kenners was de wedstrijd een genot om naar te kijken, maar de liefhebbers van spektakel en veel punten zullen niet echt op het puntje van hun stoel hebben gezeten.

Ryan Jackson veilig terug - © Michael RosaNadat zaterdagmiddag door de Amerikanen eerst de Japanners gemakkelijk opzij waren gezet (5-2), moesten zondagavond ook de Cubanen eraan geloven, al ging dat wat minder vanzelfsprekend dan een dag eerder. Twee sterke teams die beide geen fouten maakten en niet voor elkaar onderdeden qua pitching, slagwerk en veldspel. Honkslagen en vangballen over en weer, waardoor het tot het eind spannend bleef wie er zou winnen. Maar het pleit werd al beslecht in de vierde inning toen de Amerikanen na een honkslag, een opofferingsstootslag, tweemaal twee wijd de honken vol zagen lopen en bij de volgende honkslag voor het eerste en enige punt van de wedstrijd zorgden.

Even zag het er nog naar uit dat de Cubanen in de negende inning toch nog langszij zouden komen, toen na een doorgeschoten bal twee Cubaanse lopers het tweede en derde honk wisten te bereiken. Met twee man uit lag de druk bij pitcher Kendal Volz, die geen fout maakte en de laatste Cubaanse slagman professioneel uitschakelde.

Een impressieL
{gallery}20080706-2{/gallery}


 


 


Overige baseball nieuws

29e Honkbalweek Haarlem

Deze week zijn we bij de 29e Honkbalweek Haarlem waar we in ...

Read more